måndag 5 september 2011

Brynar-Bengts Bastanta BulkarBiffar

Som rubriken lyder kommer här en riktig dräpare!

Idag lyckades vi lägga vantarna på en rejäl kvarn.
Då de värsta vi vet är färdigmald färs, för det innehåller alldeles för mycket sket och för lite protein för att det ska vara bra för oss, tog vi saken i egna händer.
Vi förflyttade våra ännu odeffade men ack så muskolösa kroppar mot närmaste köttgrossist. Där inhandlades rejäla mängder av döda djur som skall fylla våra bukar.
För att finansiera våra inköp pantade vi helgens berg av burkar och flaskor, tyvärr glömde använda kvittona  vid betalning, men men...

Kycklingfilé är som bekant, likt hunden för människan, en deffares bästa vän. Men då våra munnar har förtärt kycklingfilé i dess ursprungsform alldeles för många gånger tänkte vi att; Fan, de måste ju måste ju finnas nått annat sätt att ajta (äta) det på!
Så vi malde ner skiten i hopp om att den skulle smeka våra gommar på ett sätt vi aldrig tidigare drömt om.
Resultat blev följande: Brynar-Bengts Bastanta BulkarBiffar!

1,6kg finmald kycklingfile   /   1600kcal, 220g protein
250g gul lök   /   75kcal
200g färskost light vitlök/örter   /   200kcal, 25g protein
salt och peppar
100g äggvita   /   45kcal, 10g protein

Hacka löken i mansbitar (stora som fan).
Rör ner möget i den nermalda kyllingen och addera färskost, krydda med salt och peppar efter behag. Ta sedan kycklingens avkomma, ägget, och hutta gulorna. Ös i vitan!
Rör runt med dina rejäla nävar och forma sedan smeten till biffar á 200g stycket.

Bryn biffjävlarna på båda sidorna (men bränn för fan inte dom), lasta sen över dom i en form och kör in i ugnen som är förvärmd till 200 grader.
Resultatet bör se ut såhär om ni lyckats!
Brynar-Bengts Bastanta BulkarBiffar
Då vår bulkande vän "Ajtmuss" inte hade preparerat kameran fick mobilen användas under skapandet. Bilderna från detta kommer under morgondagen så att ni fattar hur man ska göra!

Hälsningar
Männen med Greppet + "Ajtmuss" (Ätmuss)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar